Publicerad den Lämna en kommentar

Hopp och hopplöshet i bokmässans vimmel

Ängeln på malmskillnadsgatanBok och biblioteksmässan i Göteborg är över för denna gång. Ännu en mässa och många olika möten med människor och intryck. Man kan se på bokmässan på flera sätt. Dels är det ju en plats för oss som kollegor inom bokbranschen att mötas. Vi tittar på boktrender och uppdateras på varandras idéer kring förläggarskap, vi funderar över den tekniska utvecklingen och bokens formgivning och vi får internationella utblickar. Men det är också ett koncentrat av kanske Sveriges starkaste evangelisatörer. I monter efter monter presenteras böcker och litteratur med budskap och det är till största delen ett väldigt sekulärt evangelium som människor får.

En kontrast var därför att lyssna till Elise Lindkvist som i Libris monter berättade om sig själv och sitt arbete för de prostituerade på Malmskillnadsgatan. Elise är en kort liten kvinna, fyllda 75 år men med en intensitet och glädje i hela sig som vittnar om något mycket ungdomligare. Hon kom till tro för 19 år sedan och har upplevt många trasigheter i livet men Jesus har förvandlat henne totalt och nu betjänar hon gatans flickor med sin och Herrens kärlek. Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan och det är bara att gratulera Libris förlag till en viktig bok som jag tror många kommer vilja köpa, läsa och låta sig beröras av. Ett liv som ger hopp och tro. Rekommenderas varmt.

En annan bok på samma tema är Johanna Bäckström Lernebys bok:” Handelsvara kvinna – om Diana 21, och varför den svenska sexhandeln inte går att stoppa” (förlaget Reporto). Johanna jobbar på SVT:s Uppdrag Granskning och hon berättar för oss om hur Diana, den unga tvåbarnsmamman som ännu inte avvant sitt yngsta barn, luras hit från Rumänien av sin egen man och tvingas sälja sig på Göteborgs gator. Genom Dians och andras berättelse visar Johanna hur sexköpslagen i Sverige inte fungerar, att trafficking frodas på våra gator och utländska kvinnor får uppleva fruktansvärda lidanden.

Jag tror att böcker som Johanna Bäckströms Lernebys bok behövs för att skaka om oss (jag rekommenderar dig absolut att läsa hennes bok också) men det är böcker och människoöden som Elises som tänder tro, hopp och kärlek i våra hjärtan. Därför är arbetet med att ge ut kristna böcker så viktigt. Jesus är skillnaden!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *