Publicerad den Lämna en kommentar

Andlig förnyelse i tungotalet

I veckan kom John Sherrils bok De talar med andra tungor från tryckeriet. John var journalist på en tidning när man hör talas om tungotal och han börjar granska detta. Skeptisk och med en journalists totala lojalitet mot objektiviteten möter han människor och historier som får honom att omvärdera sin världsbild och detta beskrev han i en bok som kom att spridas i massupplagor på 1960-talet. Den fanns även en tid på svenska.

Boken är en verklig klassiker och den väcker en stark hunger efter Andens rika liv. Genom Johns skeptiska hållning får man också bearbeta en mängd föreställningar och får en växande förståelse vad andedopet kan göra i en människas liv. Boken väcker också en längtan att förnyas och fördjupas i Andens rika liv. När John redovisar de berättelser som människor vittnar om så känner jag en stor fattigdom idag. Visst har vi små spår av övernaturliga skeenden i vår tid och vårt land också men mest talar vi idag om övernaturligt helande och möjligtvis något om profetia men många av nådegåvorna är inte i bruk. Vi behöver en väckelse i Sverige, en verklig andeväckelse. Jag har läst John Sherrils bok många gånger och den är djupt vederkvickande för det andliga livet. Jag hoppas den kan bidra till denna förnyelse vi så väl behöver.

Jag berättade i förra bloggen att jag i oktober var i USA och mötte Rita Bennett. Hon berättade också att det sista hon fann efter Dennis (3 år efter hans död) var ett fem sidor lång utkast som handlade om hur viktigt det var att tala i tungor. I mina möten med Vinson Synan bekräftade han samma sak, att andedopet med tungotal behöver på nytt få bli levandegjort ibland oss. Jag kommer heller aldrig glömma hur vi delade gudstjänstgemenskap i en färgad karismatisk församling.  Det var en härlig gudsnärvaro i en fartfyllda (men inte öronbedövande) lovsången och min 80-årige vän lyfte någon gång en segrande en knuten hand i luften. När vi satte oss ner tittade jag och Vinson på varandra och hans tårfyllda ögon sa allt. Tacksamheten och glädjen i att få vara i Guds närvaro!!

John Sherrill är idag över 90 år men vi har haft kontakt och de ber med oss om att De talar med andra tungor ska än på nytt gång få bli en bok som förvandlar liv i Sverige. Läs den och låt dig förvandlas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *